Nytt styre i Hordaland folkemusikklag

Hordaland folkemusikklag hadde sitt årsmøte på Os laurdag 23. mars. Der vart nytt styre valt, og Alexander Aga Røynstrand tek over som leiar for fylkeslaget.

Kurs i flatfele med Bjørn Kåre Odde

Bjørn Kåre Odde

Bergen juniorspelemannslag arrangerer opent helgekurs i flatfele med Bjørn Kåre Odde helga 16.-17. mars i Gimle.

Hordakappleik på Os igjen

Oseana_kunst-_og_kultursenter

Kom og delta eller sjå på tevlingane når Os spelemannsalg arrangerer Hordakappleiken 2019 i Oseana på Os laurdag 23. mars. 

Dans, spel og song- alt pao ein gong!

DSS

Helga 8.-9. mars vert det kurs i folkemusikk og folkedans i Granvin. Og det er mogleg å få med seg gode konsertar og dansespel i same slengen!

Folkemusikkhelg på Osterøy

Folkemusikkjam

Helga 25.-26. januar kan du få med deg både konsertar, kurs og dans med meir på Osterøy! 

Nyttårsfest i Trudvang

Skultbakkalaget

Hardanger spelemannslag inviterer til nyttårsfest i Trudvang i Granvin den 12. januar. I forkant av festen er det ope møte med informasjon om Landsfestivalen 2019 og Bygda dansar i Hordaland.

Den livsviktige leiken

Bilete frå boka Syng og leik i dag av Sudmann

Born og unge har ein kvardag fylt av stress og prestasjonsjag. Astri Sudmann brenn for å skape trygge og rause oppvekstmiljø, og meiner løysinga kan vere enkel: Meir leik. I haust vart boka hennar "Syng og leik i lag - 65 songleikar fro store og små" lansert under Osafestivalen.

Vinnarane av årets folkemusikkstipend

Stipendvinnarar 2018

Under Osafestivalen vart årets folkemusikk- og folkedansstipend for Hordaland tildelt Knut Hamre, Amalie Kinsarvik Tvilde og Åsmund Øydvin.